Az arcápolás egyik kedvelt eleme a szérum, amelyet egyre több hölgy épít be bőrápolási szokásaiba. De miért fontosak a szérumok a bőrünknek és pontosan mire valók? Utánajártunk.

Koncentrált hatóanyagok: A szérumok rendkívül koncentrált hatóanyagokat tartalmaznak, például antioxidánsokat, peptid-összetevőket, C-vitamint, hialuronsavat és más aktív vegyületeket. Az ilyen hatóanyagok kisebb molekulaméretük miatt könnyebben felszívódnak a bőrbe, és hatékonyabban veszik fel a harcot a különböző bőrproblémákkal, mint például a ráncok, a pigmentáció vagy a bőr hidratáltsága.

Specifikus bőrproblémák kezelése: A szérumok általában célzott megoldást nyújtanak konkrét bőrproblémákra. Ha például a bőröd hajlamos a pigmentfoltokra, akkor olyan szérumot válassz, ami a pigmentációt csökkenti, például retinol vagy C-vitamin tartalmú szérum. Ha szeretnéd feszesíteni a bőröd, peptid-összetevőket tartalmazó szérumot érdemes alkalmaznod.

Könnyű textúra: A szérumok általában könnyebb textúrával rendelkeznek, mint a krémek, és gyorsabban felszívódnak a bőrbe. Ez azt jelenti, hogy finom réteget képeznek a bőrön, és lehetővé teszik a krém hatékonyabb felszívódását és használatát.

Rugalmas rétegezés: A szérumok és krémek rétegzése lehetőséget nyújt arra, hogy többféle hatóanyagot és tápanyagot juttassunk a bőrbe. Az első lépésben használt szérum a bőrproblémákra koncentrál, míg a második lépésben felvitt krém hidratálja és „bezárja” a hatóanyagokat.

Könnyen kombinálhatók a bőrápolási rutinokban: A szérumok rugalmasan beilleszthetők a bőrápolási rutinokba. Használhatod őket reggel és este, vagy csak esténként, ha inkább egyszerűsítenéd a reggeli rutinodat. Nem helyettesítik ugyan a hidratáló krémeket, azonban együtt hatékonyan támogatják a bőrápolást.

Fedezd fel a MATIS egyedülálló szérumait ide kattintva webshopunkban, vagy keresd őket szakértő MATIS kozmetikusodnál!