A szépségápolás egyidős az emberiséggel. Az évszázadok során azonban a szépségipar rohamos fejlődése odáig vezetett, hogy egyre környezetszennyezőbb gyakorlatok láttak napvilágot, és az egészségére káros vegyi anyagok használata is széles körben elterjedt. Erre válaszul jött létre a clean beauty mozgalom. Ez a kezdeményezés az egészséges és környezetbarát szépségápolásért áll ki. Megújult kaviár sorozatunk a clean beauty jegyében jött létre, ezért ebben a cikkben bemutatjuk a mozgalom hatásait, előnyeit és kihívásait.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Mi az a clean beauty?

A clean beauty vagy ’tiszta szépség’ fogalma arra utal, hogy az adott szépségápolási termékekben nincsenek jelen olyan káros anyagok, mint például a parabének vagy a mesterséges illatanyagok. Ezek hosszú távon negatív hatással lehetnek az egészségünkre, és számos problémát okozhatnak a bolygónak, például fokozzák a vízszennyezés mértékét.

A clean beauty termékek olyan természetes, organikus és fenntartható alapanyagokból készülnek, amelyek nem ártanak sem a szervezetünknek, sem a bőrünknek, sem a környezetnek.

A MATIS megújult kaviár sorozatában a tenger és annak élővilága került a fókuszba. Egyes termékek összetevői különböző algafajokkal (ír alga, vörös alga, tengeri barna moszat) egészültek ki a természetes, tiszta szépség jegyében.

Miért most került ez képbe?

A clean beauty mozgalom az utóbbi években vált igazán népszerűvé, amikor az emberek egyre inkább érdeklődni kezdtek az egészséges életmód iránt.

Az interneten és a különféle közösségi média felületeken elérhető ismeretek révén tájékozottabbá váltak és egyre tisztábban látnak a kedvenc kozmetikai termékeikben található káros anyagokkal kapcsolatban. Emellett a fenntarthatóság iránti növekvő igény is hozzájárult a clean beauty mozgalom terjedéséhez.

Szükség van erre? Spoiler: igen, igen és igen!

Hogy miért? Többek között:

  • Egészségesebb bőr: A clean beauty termékek használata segíthet csökkenteni az allergiás reakciókat és az irritációt, mivel nem tartalmaznak agresszív vegyi anyagokat.
  • Környezetvédelem: A fenntartható alapanyagok és a környezetbarát gyártási folyamatok csökkentik a szépségipar környezeti lábnyomát, ezáltal, ha clean beauty termékeket választunk, hozzájárulunk ahhoz, hogy a természet kevésbé szenvedjen.
  • Tudatos vásárlók: A clean beauty mozgalom azt is sugallja, hogy olyan márkákat válasszunk, amelyek felelősen, környezettudatosan gyártanak, etikusak és tisztán kommunikálnak gyakorlataikról. Nem az a fontos, hogy mindent 100%-ban környezetbarát módon csináljunk (sajnos erre nincs is lehetőségünk ma még), hanem, hogy törekedjünk a változásra és olyan márkákat találjunk, amelyek erre lehetőséget biztosítanak.

Azért vannak kihívások is…

Bár a clean beauty mozgalom pozitív hatásai egyértelműek, még mindig számos kihívással néz szembe a mozgalom. Az egyik legnagyobb probléma az, hogy a clean beauty fogalma nem szabványosított, ezért minden vállalat mást ért alatta. Ez néha zavaró lehet, hiszen előfordul, hogy nehéz eldönteni, hogy mely termék valóban tiszta, fenntartható és biztonságos.

Nincs más hátra: éld át Te is!

Választásaink által mi is segíthetünk abban, hogy a clean beauty mozgalom még erősebb és hatékonyabb legyen a jövőben. A MATIS megújult kaviár sorozata és kezelése, a Caviar Prestige Experience pedig abban segít, hogy a bőrünk ragyogó, fiatalos és egészséges maradjon, miközben egy luxus spa-élmény részesei lehetünk a természetes készítmények használata, illetve a kozmetikai kezelés alatt!