Minden nő szép bőrre vágyik, de könnyű elveszni a bőrápolók csábító világában.

Új és még újabb termékek látnak napvilágot, mi segítünk neked eligazodni a szépségápolás útvesztőiben.

Gyakori kérdés, hogy mi a különbség a ma oly népszerű BB krém és az újabb CC krém, valamint az alapozó között?

Álljon itt egy bővebb áttekintés a krémek hátteréről, jellemzőiről és különbségeiről, hogy megkönnyítsük a választást.

 

 

 

Mindentudó BB krém

Talán kevesen tudják, hogy a BB az angol Blemish Balm elnevezés elterjedt rövidítése, amely egy olyan krémet jelöl amely elfedi és kezeli a bőrhibákat.

A krém története eredetileg 1967-re nyúlik vissza, egy német kozmetikus hölgy fejlesztése, aki páciensei bőrhibáira akart megoldást találni. Célja a problémás bőrök utókezelése és otthoni ápolása volt, hogy a krém megnyugtassa a bőrt, legyen gyulladáscsökkentő, ápoló, és fedje el az apróbb bőrhibákat. A krém remekül debütált, gyorsan terjedt nem csak Európában, hanem Ázsiában majd Amerikában is.

Ma jelentősen átalakult a BB krém felhasználói területe. Az egyik legkeresettebb termék sokoldalúsága miatt.
Azok a hölgyek is szeretik, akik sminkelnek és azok is akik nem. A magyarázata, hogy a BB krém egy hibrid termék az alapozó és a bőrápoló között, de inkább krém, mint alapozó. Kevesebb pigmentet tartalmaz, bár barnás árnyalata kellemesen napbarnított bőrszínt ad. Nincs olyan erősen fedő hatása mint egy alapozónak.
A Matis Hyalu BB krémje egyszerre hidratál, fokozza a bőr ragyogó egészséges fényét, egységesíti a bőrképet, fényvédelmet nyújt (SPF 15)
Valódi all-in-one termék, minden bőrtípus jól tolerálja, nem csoda, hogy kedvenc lett. Napi alkalmazásra javaslom, ha gyorsan szeretné letudni bőrápolását.

Bőrszépítő CC krém

A CC krém pontos eredete nem teljesen tisztázott, de a legtöbb forrás egyetért abban, hogy Dél-Koreában jelentek meg először a 2000-es évek elején. Rövidítése az angol Color Correcting szavakból ered (Színkorrekciós Krém). Arra utal, hogy a CC krém eredetileg a bőrtónus egyenetlenségeinek, például a vörösességek, a sötét foltok és a fakó bőr korrigálására lett kifejlesztve.

A Matis Nutri-CC krémje különleges módon éri el színkorrekciós hatását. A krémnek a formulája olyan kapszulázott pigmenteket tartalmaz, amelyek segítenek az arcszín kiegyenlítésében. Ezek a pigmentek a bőrrel érintkezve elolvadnak, alkalmazkodnak a világos és sötét bőrszínhez. Finom bőrfényt hagy maga után, amely a fényhatások miatt további egységesítést nyújt a pigmentfoltos bőrnek.  Ráadásként a krém tökéletesen ápol és hidratál, a sheavajnak és a makadámdió-olajnak köszönhetően. Extra érdeme, hogy SPF 10 fényvédelemmel rendelkezik, amely tökéletesen elég egy városi életvitelhez.

A könnyű fedése, a bőrápoló tulajdonsága és a színkorrekciós képessége miatt a CC krém ideális választást jelentenek azoknak, akik természetesebb sminket szeretnének, úgy, hogy közben a foltjaik és a ráncaik kevésbé látszódjanak. Remek átmenetet képez a krémek és alapozók között.

Megalkuvás mentes alapozó

Az alapozó elsődleges feladata a fedés, másodsorban az ápolás. Magasabb a pigment tartalma, mint a BB krémnek, ezért tökéletes fedést biztosít, úgy, hogy nem nehezíti el a bőrt. Modern kori kívánalom az alapozótól, hogy a fedése ne legyen maszk szerű, de tartós hatása legyen, ne nehezítse el a bőrt, hanem jótékonyan ápolja.

A nő ma olyan sminkre vágyik,  amely minden nap viselhető, könnyen elkészíthető. A francia nők ebben különösen jártasak. Ki ne ismerné a francia nők, könnyed, mégis tökéletes báját?  Matis Hyalu-Liss alapozója nem csak különleges alkalmakra való, hanem mindennapos használatra, kiemeli a természetes szépséget, és elrejti a bőrhibákat. Az alapozóknál fontos a tökéletes színválasztás, ezért 3, a bőrhöz jól illeszkedő árnyalatból választhat.

A Hyalu-Liss több mint egy alapozó, igazi szépség szérum simító és feltöltő hatással. Társ a slow-ageing bőrápolásban is. Két hatékony összetevőt, hialuronsavat és elasztint tartalmazó, nagy hatású formulájának köszönhetően azonnali hidratálást és ráncfeltöltést biztosít. Mint egy feszesítő fátyol tökéletesíti az arcbőrt, finomítja a ráncokat. A nappali bőrápoló rutin leegyszerűsödik ezzel az alapozóval.

A modern nő számára az alapozó nem csupán egy sminktermék, hanem egy szimbólum is, ami a női szépséget, magabiztosságot és kreativitást képviseli.

Egy gyors összefoglalás a választás megkönnyítéséhez. 

Válaszd,

  • Könnyű, hidratáló fedéshez, napsütötte bőrszínhez a BB krémet,
  • Színkorrekció és egyenletes bőrtónus eléréséhez a CC krémet,
  • Teljes fedéshez és könnyed ápoláshoz a Hyalu-Liss alapozót!